Lietuvos mokytojai dalyvavo Centropos organizuotame seminare

Lapkričio 18–19 d. Vilniuje vyko organizacijos Centropa seminaras Lietuvos mokytojams.

 

Dviejų dienų seminaras „Pažintis su Lietuvos žydų istorija analizuojant šeimų istorijas“ vyko Vilniuje. Švietimo renginyje dalyvavo 30 mokytojų iš įvairių Lietuvos vietų, apie pusę seminaro dalyvių iš mokyklų, kuriose veikia Tolerancijos ugdymo centrai.

Seminaro tikslas, pasak Centropos atstovės Katja  Grosse–Sommer, susipažinti su Lietuvos žydų istorija, analizuojant vietos žydų asmenines istorijas: gyvenimą iki Antrojo pasaulinio karo bei paliečiant baisią Holokausto temą.

Tarptautinės komisijos švietimo programų koordinatorė Ingrida Vilkienė seminaro dalyviams papasakojo apie Tarptautinės komisijos veiklą, Tolerancijos ugdymo centrų įgyvendinamas veiklas ir projektus Lietuvos žydų istorijos temomis. Kalbant apie metodines rekomendacijas, kurios padėtų mokytojui kalbėti su mokiniais apie Lietuvos žydų gyvenimą, Ingrida Vilkienė  rekomendavo naudotis Centropos išleistu leidiniu „Štetlų istorijos. Lietuvos žydai prisimena 20–ąjį amžių“.

Seminare dalyvavę mokytojai klausėsi dr. Laros Lempertienės paskaitos, viešėjo Vilniaus Šolom Aleichem ORT gimnazijoje, lankėsi Panerių memoriale.

Gintarė Liorančaitė, Centropos koordinatorė Lietuvoje seminaro dalyviams akcentavo, jog šis seminaras yra tarsi įvadas į gilesnę pažintį su Lietuvos žydų istorija.

Centropos seminaras Vilniuje vyko su Claims Conference parama ir Europos Sąjungos daliniu finansavimu.